Termeni și condiții de utilizare

Site-ul www.rodepot.ro este proprietatea SC RODEPOT Marketplace SRL, cu sediul în Str. Romanitei Nr. 39, 105600 Campina, jud. Prahova cod fiscal RO37347654, înscrisă în Registrul Comerţului cu numărul J29/702/2017.

Utilizarea site-ului, respectiv accesul, navigarea şi cumpărarea produselor de pe acest site constituie un acord implicit de respectare a termenilor şi condiţiilor enuntate în prezentul document.

RODEPOT îşi păstrează dreptul de a modifica aceste prevederi sau de a aduce orice modificare de structură sau conţinut site-ului www.rodepot.ro, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă către utilizatori în acest sens.

Prin folosirea site-ului RODEPOT (www.rodepot.ro) eşti de acord cu faptul că legile române vor guverna termenii şi condiţiile de utilizare şi orice dispută de orice fel care ar putea să apară între tine şi RODEPOT sau asociaţii/partenerii/afiliaţii acestuia. În cazul unor eventuale conflicte se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă, iar dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluţionat în instanţă, în conformitate cu legile române în vigoare.

Copyright

Conţinutul site-ului www.rodepot.ro (imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software şi orice alte date) este proprietatea RODEPOT şi a partenerilor săi şi este apărat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul RODEPOT a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare.

Totodată, în timpul utilizării site-ului şi a serviciilor sale, te angajezi să respecţi legile în vigoare şi să nu desfăşori activităţi de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun în pericol buna funcţionare a site-ului, a serverului, securitatea informaţiilor etc.

Confidenţialitatea datelor personale

Datele tale personale vor fi folosite de RODEPOT numai în scopul declarat al acestui site şi nu vor fi transmise către terţi.

Codul Numeric Personal furnizat va fi folosit exclusiv pentru facturare şi nu va fi făcut public.

Informaţiile colectate la crearea unui cont, prin intermediul formularelor, vor fi folosite doar în vederea procesării şi livrării comenzii, respectând prevederile legilor în vigoare şi, în cazul abonării la newsletter, pentru a te ţine la curent cu ofertele speciale. Scopul colectării datelor este facturarea. Refuzul furnizării acestor date determină imposibilitatea onorării comenzilor.

RODEPOT nu încurajează SPAM-ul, nu furnizează adresa ta de e-mail unor terţi (persoane fizice sau juridice), nu vinde şi nu oferă către terţi adresele de e-mail obţinute prin intermediul site-ului www.rodepot.ro . Orice utilizator care nu mai doreşte să primească newsletterul se poate dezabona utilizând linkul din subsolul newsletterului primit prin email.

Datele personale vor putea fi, însă, transmise autorităţilor în drept să verifice tranzacţiile comerciale sau altor autorităţi în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

În cazul optării pentru plata online, procesarea datelor de card se face pe serverele LibraPay, iar www.rodepot.ro nu solicită şi nu stochează niciun fel de detalii referitoare la card.

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată, şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, RODEPOT are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă datele personale furnizate şi numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra stării comenzii şi expedierea către client.

Conform Legii nr. 677/2001, clientul beneficiază de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi de dreptul de a se adresa justiţiei. Totodată, are dreptul să se opună prelucrării datelor personale şi să solicite pe cale oficială ştergerea datelor. Datele nu vor fi transferate în alte state. Pentru acurateţea informaţiilor, clientul este rugat să comunice orice modificare intervenită de la data înregistrării sale în baza de date. Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face în baza solicitării sale scrise expediate electronic. Ştergerea definitivă a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului.

Pentru informare şi suport, ne puteţi contacta la adresa suport@rodepot.ro.

RODEPOT Marketplace SRL este înregistrată la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ca operator de date cu caracter personal nr. 0003406.

Newsletter

Newsletter-ul trimis de www.rodepot.ro are drept scop informarea dumneavoastră asupra promoţiilor RODEPOT.

Abonarea şi dezabonarea la newsletterul distribuit de site-ul www.rodepot.ro este gratuită şi voluntară. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate şi orice utilizator care nu mai doreşte să primească newsletter se poate dezabona oricând utilizând linkul din subsolul newsletterului primit.

Mesajele trimise respectă legea Comerţului Electronic în ceea ce priveşte comunicarea comercială aşa cum este ea stipulată de legislaţia românească şi internaţională. Utilizarea newsletterului se face în aceleaşi condiţii de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conţinutului precum se autorizează şi folosirea site-ului, în condiţiile prevăzute de prezentul document.

RODEPOT nu încurajează SPAM-ul, nu furnizează adresa dvs. de e-mail unor terţi (persoane fizice sau juridice), nu vinde şi nu oferă către terţi adresele de e-mail obţinute prin intermediul site-ului www.rodepot.ro.

RODEPOT deţine toate drepturile asupra conţinutului newsletterului trimis către abonaţi în aceleaşi condiţii ca şi pentru informaţiile publicate pe site, în concordanţă cu prevederile acestui document. Abonaţii la newsletter pot retrimite aceste comunicări comerciale şi altor persoane, pe răspunderea lor, şi în condiţiile în care nu au modificat nici structura, nici conţinutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonaţii la newsletter mesajele comerciale, se consideră ca au fost informate în prealabil de către abonaţi despre prevederile prezentului document. În acest context, RODEPOT nu poate fi făcut răspunzător sub nici o formă de acţiunile abonaţilor săi. RODEPOT îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul oricărui abonat la newsletter, dacă RODEPOT are orice fel de motive pentru a crede că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.

Cum cumpăr

1. Alege produsele. Ai la dispoziţie un coş virtual în care să-ţi pui cumpărăturile. Foloseşte meniul din stânga pentru a naviga prin categoriile (domeniile) site-ului. Produsul dorit poate fi căutat şi folosind opţiunea Caută sau căutare avansată din colţul din dreapta sus. La fiecare titlu, ai o mulţime de informaţii suplimentare care să te ajute în decizia de cumpărare. Preţurile afişate conţin TVA. După ce te-ai hotărât să cumperi, apasă butonul Adaugă în coş.

2. Coşul de cumpărături. După ce ai apăsat butonul Adaugă în coş, în caseta Coşul de cumpărături din dreapta va fi indicat numărul de produse adăugate în coş. Pentru a vizualiza conţinutul coşului apasă pe Vezi coş. Poţi modifica numărul de exemplare sau poţi renunţa la unele produse. Pentru a continua cumpărăturile şi a adăuga alte produse în coş, te reîntorci în site cu ajutorul meniului de navigare.

3. Modalitatea de livrare şi plată. În coşul de cumpărături, pe lângă vizualizarea produselor selectate, ai şi posibilitatea de a selecta modalitatea de livrare şi pe cea de plată. Livrarea comenzii se face printr-o firmă de curierat rapid sau poţi alege să ridici personal produsele de la depozitul nostru. De asemenea, poţi opta pentru plata ramburs, în momentul ridicării coletului, sau pentru plata cu card bancar.

4. Creare cont utilizator. Te încurajăm să îţi creezi cont! În acest fel, poţi lansa uşor comenzi, folosind doar adresa de email şi parola, beneficiezi de reduceri speciale sau vouchere de cumpărături, acordate doar userilor înregistraţi şi ai acces la toate secţiunile din site. Îţi poţi crea cont folosind opţiunea Cont nou. După ce l-ai creat prima oară, ori de cate ori doreşti să lansezi o comandă este deajuns să te autentifici, introducând adresa de email şi parola.

5. Lansare comandă. Pentru a finaliza o comandă nu trebuie decât să urmezi paşii indicaţi în coşul de cumpărături. La apăsarea pe butonul TRIMITE COMANDA, comanda ajunge la noi. În acelaşi timp, vei primi pe adresa ta un email de confirmare a lansării comenzii.

Detalii livrare şi plată

În funcţie de modalitatea de LIVRARE aleasă, produsele sunt expediate astfel:

1. Livrare prin curier rapid. Termen de livrare: aproximativ 1-2 zile lucrătoare pentru livrarea în Bucureşti şi 2-3 zile lucrătoare pentru livrarea în ţară. Serviciul de curierat este disponibil şi cu plata ramburs.

Predarea coletului se face la domiciliu sau la adresa indicată pentru livrare.

2. Ridicarea produselor comandate de la depozitul RODEPOT.

Dacă optezi pentru ridicarea produselor de la depozit, iti vom trimite informatii exacte pentru ridicare după confirmare telefonică sau email.

Livrarea se va face în limita stocului disponibil.

Pentru produsele aflate în stoc, livrarea se va face conform opţiunii alese şi orice întârziere suplimentară va fi comunicată.

În cazul produselor cu statusul La comanda livrarea se va face în aproximativ 3-4 săptămâni de la lansarea comenzii. Termenul exact de livrare va fi comunicat pe email sau telefonic.

Preţul final este format din preţul produsului la care se adaugă taxele de livrare. Nu se percepe la cumpărarea produsului nicio taxă suplimentară faţă de preţul astfel calculat.

În cazul în care se plasează o comandă care conţine atât produse disponibile în stoc, cât şi produse care nu sunt pe stoc, clientul va primi 2 colete distincte.

PLATA aferentă produselor comandate se poate face astfel:

1. Ramburs, în momentul ridicării coletului de la curier sau cash, dacă optaţi pentru ridicarea produselor de la depozit

2. Transfer bancar, dupa primirea facturii proforma prin email.

Va recomandam ca inainte de a face plata prin virament bancar (ordin de plata) sa asteptati confirmarea ca toate produsele din comanda dvs sunt pe stoc si pot fi livrate. Veti primi aceasta informatie in scurt timp dupa ce comanda dvs a fost inregistrata in sistem. De asemenea, factura proforma o veti primi prin email in format electronic. Produsele se livreaza (ridica) dupa ce s-a efectuat transferul, in contul de mai jos:

Nume firma: RODEPOT Marketplace SRL

Cont lei: RO36BTRLRONCRT0391261701

Cod unic inregistrare: RO37347654

3. Card bancar. Securitatea în cazul plăţilor online cu cardul este asigurată de LibraPay.

Se acceptă ca instrumente de plată cardurile de debit/credit: Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro.

Paşi plată cu cardul bancar:

1. Completează datele solicitate în formularul din pagina de plată, inclusiv datele de card. LibraPay transmite aceste date, criptat, către Romcard (payment gateway), singura instituţie care poate să comunice cu sistemele Visa/MasterCard informaţii legate de card (precum verificarea existenţei sumei în contul bancar al cumpărătorului);

2. Suma aferentă tranzacţiei este blocată în contul cumpărătorului (nu debitată) şi primeşti o notificare în acest sens;

3. Dacă ai activat cardul în 3D Secure, apare fereastra în care se cere parola (informaţie gestionata tot de gateway împreună cu banca emitentă a cardului);

4. În continuare, magazinul este înştiinţat, automat, de efectuarea plăţii;

5. În ultimul pas, magazinul confirmă livrarea, iar suma este debitată din contul tău.

Politica de garanţie şi retur

RODEPOT verifică cu grijă calitatea produselor sale. În cazurile excepţionale în care produsele expediate prezintă defecte acestea se vor înlocui cu unele conforme. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea acestuia. Dacă nu se poate înlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului. Plata transportului pentru produsele trimise retur în vederea înlocuirii, in cazul trimiterii unor produse gresite catre client, reprezintă responsabilitatea RODEPOT.

Orice reclamaţie privind produsele livrate la clienţi va fi adusă la cunoştinţa RODEPOT în maximum 24 de ore de la primirea acestora, iar RODEPOT urmează să o soluţioneze în maximum 3 zile de la primire. În cazul în care produsele nu se pot livra (stoc epuizat) sau integritatea produselor este afectată pe parcursul livrarii, clientul poate cere returnarea sumelor încasate deja de RODEPOT, dar nu şi despăgubiri suplimentare. Valoarea maximă a obligaţiilor companiei noastre faţă de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzatoare a unui colet/produs este valoarea sumei încasate de la client pentru respectiva comanda.

Conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 130/2000  privind regimul juridic al contractelor la distanţă, şi Legii nr. 51/2003, cumpărătorul are dreptul ca, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului, să notifice în scris comerciantul (document semnat de cumpărător şi transmis electronic sau prin poştă cu confirmare de primire) că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, urmând să primească, în termen de 30 de zile de la notificare, preţul contractului, condiţionat de returnarea bunurilor în ambalajul original, şi doar dacă acestea nu au suferit deteriorări, nu au fost bransate la reteaua de gaze, nu au fost legate la sursa de apa, nu au fost instalate ori puse in functiune. Cheltuielile aferente returnării bunurilor vor fi suportate de către cumpărător. Vânzătorul are dreptul ca în situaţia în care consideră că acţiunile cumpărătorului au fost cu rea intenţie să solicite daune interese de la acesta, în condiţiile legislaţiei.

Produsele reglementate de normele PTA1 ( instanturi si centrale termice pe gaz, cazane pe lemne, cazane pe peleti si cazane pe carbune ) se repara in conditiile de garantie, fiind exceptate de la dreptul de retragere ( returnare ) conform Art 16 lit.(D,E,F) din OUG 34/2014.

Produsele reglementate PTA1 se pot returna doar in cazul in care se poate dovedi ca au fost montate si puse in functiune de catre o firma autorizata ISCIR si agreata de producator/importator, in conditiile in care aceste firme consemneaza imposibilitatea repararii in conditii de garantie a produsului.

Returnarea produselor se va face întotdeauna cu confirmare de primire şi exclusiv pe adresa comunicata de agentul RODEPOT care se ocupa de retur. Coletul va trebui să conţină şi o copie a facturii.

Orice conflict apărut între RODEPOT şi clienţi va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, contractului i se vor aplica prevederile legale româneşti din acest domeniu, iar soluţionarea conflictelor este de competenţa instanţelor româneşti.

Declinarea responsabilităţii

RODEPOT nu va putea fi facută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site din orice cauză, inclusiv din cauza unor modificări, setări, up-grade-uri etc. Cu toate acestea, astfel de evenimente sunt regretabile, iar RODEPOT îşi cere scuze dacă vor avea loc şi va încerca să le rezolve în cel mai scurt timp.

În acelaşi timp, RODEPOT (www.rodepot.ro) face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor de pe site, însă uneori acestea pot conţine inadvertenţe (specificaţiile sau preţul produselor modificate fără preaviz sau viciate de erori de operare). Totodată, fotografiiile au caracter informativ, produsele efectiv livrate putând diferi de acestea în ceea ce priveşte culoarea, aspectul s.a.

RODEPOT nu poate garanta disponibilitatea permanentă în stoc a tuturor produselor afişate şi, ca atare, îşi rezervă dreptul de a onora parţial o comandă în cazul în care anumite produse nu sunt disponibile din anumite motive (lipsa momentană din stoc).

În scopul accesării şi utilizării anumitor secţiuni ale website-ului poate fi necesară crearea unui cont personal. În acest caz, îţi asumi integral responsabilitatea pentru toate şi oricare dintre activităţile realizate prin intermediul contului pe care îl deschizi pe site şi, în consecinţă, te sfătuim să asiguri securitatea parolei contului sau a altor date de acces. În cazul în care securitatea contului pe care îl deţii este compromisă, trebuie să ne anunţi imediat. RODEPOT (www.rodepot.ro) nu este responsabilă pentru daunele care îţi sunt cauzate sau care sunt cauzate terţilor de orice fel, prin utilizarea neautorizată a contului.
RODEPOT nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul www.rodepot.ro, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii site-urilor în cauză.

Dispoziţii finale

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasită nulă sau nevalidă, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu cumpărarea şi lansarea comenzii, clientul acceptă necondiţionat termenii şi condiţiile de utilizare, valoarea acestora fiind aceeaşi cu a unui contract valabil încheiat.